Амбасада САД у Србији враћа се редовним активностима

Амерички председник Доналд Трамп потписао је закон који омогућава наставак привременог финансирања владе САД до 23. марта, а амбасада САД у Београду је тим поводом саопштила да се враћа својим редовним активностима.

"Овим је обустављена привремена фискална блокада и омогућен наставак рада државних институција. Амбасада САД у Београду се враћа својим редовним активностима", наводи се на Твитер налогу америчке амбасаде у Београду.

Амбасада је претходно на Твитеру објавила да је америчка влада у фискалној блокади, а да ће амбасада САД у Београду и даље обављати конзуларне послове, укључујући и пружање услуга држављанима САД као и издавање виза.

Амбасада је тада навела да током делимичне обуставе рада Владе САД интернет презентација и налози на друштвеним мрежама амбасаде САД у Београду неће бити ажурирани.

Слична ситуација се десила крајем јануара, јер тада није био постигнут договор о буџету, због чега неке службе америчке владе нису радиле.

Трамп је, међутим, данас потписао закон о буџету од 400 милијарди долара, чиме је окончана кратка блокада владе и одобрено огромно повећање потрошње упркос нарастању буџетског дефицита.

Представнички дом и Сенат америчког Конгреса претходно су усвојили закон о привременом финансирању владе до 23. марта.

Америчка администрација је од поноћи била у блокади, пошто Сенат није до тог рока усвојио предлог буџетских мера, већ је тек рано јутрос дао "зелено светло" за повећање буџетских средстава и усвојио одлуку о двогодишњем ограничавању трошкова.

Ово је био други пут у 2018. години да је рад појединих федералних служби САД доведен у питање, будући да је претходно влада била блокирана три дана у јануару, када је расправа у Конгресу о потрошњи и закону о имиграцији запала у ћорсокак.

Ипак, како је претходна блокада углавном пала у дане викенда, она није погодила велики број државних агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво