Брнабићева о изјави Вулина: Треба спустити лопту

Премијерка Србије Ана Брнабић је, осврћући се на изјаву министра одбране Александра Вулина да ће председника Александра Вучића у Загребу "дочекати усташе", рекла да не воли запаљиве изјаве и да је време да се спусти лопта.

"Са обе стране има запаљивих изјава, не бих улазила у то, желим да допринесем конструктивној атмосфери и тако нећу коментарисати ни неке изјаве које долазе из Загреба. Треба спустити лопту и дати шансу сарадњи. Колико год тешко било и колико год ти односи били комплексни, Србија ће наставити да пружа руку тој сарадњи", поручила је Ана Брнабић у разговору за Н1 у Будимпешти.

Истакла је да запаљиве изјаве не могу да допринесу дугорочном помирењу и сарадњи коју Србија заступа и којој се нада.

"Ми смо у не знам колико наврата показали да јесмо за регионалну сарадњу. Самим тим што је цела Влада била пре седам дана у Словенији на заједничкој седници, данас смо у Мађарској, председник Републике је путовао у Аустрију, он иде у понедељак и уторак у Загреб, ја планирам неке друге посете региону", навела је Брнабићева.

На констатацију репортера Н1 да, када је реч о односима с Хрватском, неко често да запаљиву изјаву, па она мора да "спушта лопту", премијерка је рекла да је то њен посао.

"Мој посао је да спуштам лопту, мој посао је да пробам да будем рационална, да не реагујем емотивно. И мислим да је то одговорност која је на мени", истакла је Брнабићева.

"Треба да престанемо да гледамо у прошлост, и у самој Србији. И да престанемо да се делимо на четнике и партизане 2018. године, у 21. веку, стварно, некако, када ћемо почети да гледамо у будућност ако нећемо данас? И мислим да је то наша одговорност према будућности, према генерацијама које долазе иза нас", закључила је Брнабићева.

Министар одбране Александар Вулин раније је изјавио да председник Вучић одлази у мисију мира, а да га у Хрватској дочекују увредама и претњама.

Нагласио је да из Србије није кренула никаква расправа.

"Ако је критика да су ти који ће га чекати на протестима усташе, биће ми огромно задовољство ако сам погрешио", рекао је Вулин.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво