Брнабићева и Адер: Одлични односи важни за сарадњу у региону

Председница Владе Ана Брнабић и председник Мађарске Јанош Адер констатовали су да су Србија и Мађарска посвећене јачању регионалне стабилности и сарадње, као и да су односи две земље на историјски највишем нивоу, изграђени на стратешком партнерству.

Редовне заједничке седнице две владе, како је оцењено, су круна успешне сарадње која ће се наставити и у будућности.

"Србија изузетно цени досадашње активности и подршку Мађарске у процесу европских интеграција Србије", нагласила је Брнабићева на састанку који је одржан у оквиру радне посете Мађарској.

"Након представљања Стратегије Европске комисије о проширењу на Западни Балкан, континуирана подршка Мађарске изузетно је важна за Србију", истакла је председница Владе.

Брнабићева и Адер разговарали су о унапређењу економске сарадње две земље и посебно истакли значај великих заједничких инфраструктурних пројеката који су важни за цео регион.

Такође, велики потенцијал мађарских инвестиција је у области бањског туризма, имајући у виду позитивна искуства Мађарске у тој области, саопштено је из Владе.

Мађарски председник Јанош Адер истакао је да је Мађарска задовољна резултатима досадашњих Самита Кина-ЦИЕЗ, посебно потписивањем Меморандума о разумевању и сарадњи на изградњи железнице Београд–Будимпешта и отпочињањем радова на том пројекту.

На разговору Брнабићеве и Адера било је речи и о актуелним политичким темама у региону Западног Балкана.

Брнабићева је на челу делегације Владе Србије која је у главном граду Мађарске одржала четврту заједничку седницу са владом те земље.

Потписано је и десет различитих споразума о сарадњи са Мађарском.

Након састанака са председником Мађарске, Брнабићева се са мађарским премијером Виктором Орбаном обратила учесницима Пословног форума Мађарска–Србија.

број коментара 0 пошаљи коментар