Подршка Мађарске реформама у области правосуђа

Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је у Будимпешти са замеником мађарског министра правде Палом Волнером који је честитао на усвајању Стратегије о проширењу ЕУ и навео да је то подстицај Србији на њеном даљем европском путу.

Волнер је додао да је то и знак да Србији предстоји пуно рада и залагања како би до 2025. године постала пуноправна чланица.

Мађарска ће, како је нагласио, и даље наставити да пружа подршку Србији, као и да мађарско Министарство правде стоји на располагању српским колегама по питању размене искустава и стручне сарадње.

Кубуровићева и Волнер су се усагласили да две земље имају добру сарадњу у свим областима, а посебно у области правосуђа.

Министарка је истакла да је Србија посвећена евроинтеграцијама и испуњењу обавеза на најквалитетнији начин, како би са једне стране постала пуноправна чланица ЕУ, а са друге својим грађанима омогућила што бољи живот и просперитет.

Она је нагласила да Србија посебну пажњу посвећује положају националних мањина и указала да у Србији постоје судије и тужиоци мађарске националности, као и да се судски поступци спроводе и на мађарском језику. 

Навела је и да се води рачуна о заступљености националних мањина и прилком именовања јавних извршитеља и јавних бележника.

Они су истакли и да тужилаштва Србије и Мађарске, такође, имају добру и ефикасну сарадњу, посебно у обаласти организованог криминала, саопштило је Министарство правде.

Министарка Кубуровић и Волнер су указали да ће Србија и Мађарска у наредном периоду радити на успостављању правне хармонизације у циљу даљег унапређења сарадње, што је од велике важности будући да владавина права и правосуђе представљају једне од најзначајнијих области у свакој држави чланици ЕУ.

Састанак је одржан у оквиру заједничке седнице влада Србије и Мађарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво