Скупштина о поверењу влади почетком децембра

Седница о поверењу Влади Србије могла да буде одржана "око 8. децембра", најавила председница Скупштине Славица Ђукић-Дејеновић. На седницу ће бити познати премијер и сви министри.

"Ако буде радна атмосфера, постоји могућност да следеће недеље приведемо ову седницу крају, и да почетком наредне недеље (8. децембра) буде седница са тачком о поверењу влади", рекла је Славица Ђукић-Дејановић агенцији Бета.

Председница парламента је указала да постоји могућност да прекине седницу која је у току и на којој посланици расправљају о амандманима на сет правосудних закона, ако она буде предуго трајала.

"Пословнички постоји могућност да прекинем седницу, али бих више волела да динамика буде таква да значајне тачке завршимо, изгласамо и да кренемо на нову седницу на којој би прва тачка била поверење влади или би то била посебна седница", навела је Ђукић-Дејановић и додала да седница о поверењу влади и седница о буџету морају да буду завршене до краја године.

Министри и премијер на седници

Председница скупштине је најавила да ће на седницу о поверењу влади позвати премијера Мирка Цветковића и све министре у влади.

"Очекујем највећи број министара, посебно оних које посланици највише помињу", изјавила је Ђукић-Дејановић и додала да ће се договорити са шефовима посланичких група да предлагачи, као и сви посланици имају могућност да постављају питања влади "у једном пристојном вемену".

Према речима председнице парламента, мора се планирати и време у коме ће премијер и министри давати одговоре на та питања.

Коментаришући да ли ће расправа трајати пет сати, Ђукић-Дејановић је казала да је чак и дупло време могуће с обзиром на значај теме.

"Пословнички то јесте пет сати. Али, мислим да је добро да се у старту договоримо да не обесмислимо ту седницу. Ако се она већ држи, онда треба да има неки смисао, поруку грађанима и могућност оних који су незадовољни владом да изнесу своје незадовољство и могућност владе да да одговарајуће одговоре", рекла је председница скупштине.

Иницијативу за седницу парламента на којој би се расправљало о поверењу влади покренуле су Српска радикална странка (СРС), Демократска странка Србије (ДШ) и Нове Србије (НС) због "сарадње Србије у успостављању мисије Еулекс на Косову и Метохији".

Иако није потписница иницијативе, Српска напредна странка (СНС) најавила је да ће за њу гласати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи