Ко (не) сарађује у истрази убиства Ивановића?

Из Приштине, од главног косовског тужиоца стиже вест да има неких доказа о убиству Оливера Ивановића, али и оптужбе на рачун Београда. С друге стране, овдашњи званичници понављају да ни у случају Ивановић нема добре сарадње са приштинским органима. О томе су, кажу, обавестили шефа мисије Уједињених нација на Косову и Метохији. Са њим су у Београду разговарали председница Владе Србије и директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Две недеље после убиства Оливера Ивановића главни тужилац из Приштине каже да су прикупили неколико доказа, али да се још не зна ко је убица. Истовремено оптужује Београд да не сарађује у откривању идентитета атентатора.

С друге стране, Министарство правде поручује да ће, када Тужилаштво за организовани криминал прикупи тражене податке, они бити прослеђени надлежнима у покрајини.

"Колика је искрена воља и жеља за сарадњом косовских органа са надлежним органима у Београду говори и то да до данас Тужилаштву за организовани криминал није достављена ниједна тражена информација, па чак ни записник са увиђаја, после више од две недеље од убиства Ивановића. Толико о њиховој искреној сарадњи", рекла је министарка правде Нела Кубуровић.

Дан раније, о истрази убиства Оливера Ивановића говорио је и Хашим Тачи.

"Косовске институције ће изаћи са конкретним резултатима у вези са овим убиством. Почетни подаци указују да је то био криминално-мафијашки напад, искључујући било какву могућност међуетничког случаја", навео је Тачи.

У разговору са шефом мисије Уједињених нација на Косову и Метохији посебна пажња, кажу, посвећена је случају убиства Ивановића. Сагласни су да они који воде истрагу морају то да чине објективно и свеобухватно.

"Било би важно да покрајински органи све информације које имају поделе са нашим органима који спроводе истрагу. До сада то нису ни приближно урадили у задовољавајућој мери и сматрам да то доста говори о њиховом односу према целом овом случају. Ништа добро о томе не говори", каже директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Србија од Уједињених нација очекује да буду уједињени у настојању да се реши случај убиства Оливера Ивановића, али и заштите тамошњи Срби. Извештај Унмика о ситуацији на Косову и Метохији биће представљен Савету безбедности за пет дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи