Брнабићева са Танином: Спорост приштинских власти у истрази

Председница Владе Ана Брнабић у разговору са шефом Унмика Захиром Танином изразила је забринутост због спорости приштинских власти у решавању убиства Оливера Ивановића, наводећи да је за стабилност и сигурност на Косову и Метохији од пресудне важности да се открију мотиви убиства, а починиоци и организатори приведу правди.

Ана Брнабић је оценила да је општа безбедносна ситуација на Косову и Метохији веома озбиљна и осетљива након убиства Ивановића и изразила незадовољство због немогућности да државни органи Србије учествују у истрази, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Шеф Унмика рекао је да верује да ће истражне власти у Приштини бити ефикасније у расветљавању злочина и изразио уверење да су све међународне агенције на терену спремне да подрже власти како би помогле у хапшењу одговорних за овај трагичан догађај.

Танин који је са Брнабићевом разговарао у оквиру његове посете Београду пред предстојећу седницу Савета безбедности УН о Косову и Метохији, подвукао је важност нормализације односа кроз наставак дијалога Београда и Приштине и имплементацију договорених споразума.

Председница Владе оценила је да је Београд спреман за наставак дијалога са Приштином.

Подсетила је да је Србија заузела одговоран приступ имплементацији споразума, али да друга страна није уложила подједнаке напоре, поготово када је реч о успостављању Заједнице српских општина.

Брнабићева је истакла да је за Србију веома важно да седнице Савета Безбедности УН о Косову буду јавне, као и да се настави њихова актуелна динамика.

На састанку је указано на значај даљег несмањеног присуства и деловања Унмика, ради стварања услова за нормалан и достојанствен живот на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво