Инцидент у Нишу током предавања америчког амбасадора

Предавање амбасадора САД у Србији Кајла Скота на Нишком универзитету обележио је инцидент када је, током његовог излагања, председник једне невладине организације са балкона бацао летке и узвикивао "Не у НАТО", "Не треба нам америчка демократија", "Гађали сте нас бомбама", "Убице", "Косово је Србија, Крим је Русија"...

Особа која је изазвала инцидент убрзо је напустила салу уз пратњу полиције.

На пропагандном материјалу који је бацан са балкона налази се лик руског председника Владимира Путина и натписи "Хоћемо руске базе", "Не – диктатури, цензури, једноумљу, манипулацији и београдизацији".

Инцидент је само накратко прекинуо предавање амбасадора на тему погрешног разумевања политике САД у Србији, након чега је несметано наставио излагање.

Предавање је организовао Клуб српско-америчког пријатељства и сарадње.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво