Три посланика добила сагласност за обављање друге функције

Троје посланика и један члан Републичке изборне комисије (РИК) добили су сагласност од Административног одбора Скупштине Србије за обављање друге функције.

Посланица Драгана Костић добила је сагласност одбора да уз ту функцију може да обавља посао консултанта у нишкој Агенцији за ревизију, док посланик Жарко Мићин може да буде члан Градске изборне комисије у Новом Саду.

Сагласност да обавља посао заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу у Београду добио је посланик Ненад Константиновић.

Члан РИК-а Марко Даниловић добио је позитивно мишљење да обавља поред те и функцију члана ГИК-а у проширеном саставу у Београду.

Милорад Мирчић из Српске радикалне странке негодовао је зато што се, каже, скоро на свакој седници појављују захтеви посланика из власти за вршење друге функције, уз оцену да то није у супротности са законом, али је, додаје, то интересантно јер те друге функције подразумевају и одређене накнаде.

"Лично тумачим да за то постоје два разлога, или власт жели да одређеним посланицима надокнаде примања, или немају кадрове. Ако власт нема довољно кадрова, онда је то забрињавајуће", рекао је Мирчић.

Посланица Доста је било Бранка Стаменковић каже да је Административни одбор постао као "шпанска серија" јер су стално исте ствари на дневном реду – кажњавање посланика и додељивање дуплих функција, а друге теме, попут Правилника о систематизаији у Народној скупштини, не долазе на дневни ред.

Председник одбора Александар Мартиновић (СНС) јој је објаснио да је његова обавеза да захтеве посланика стави на дневни ред.

"Прекршио бих закон кад не бих ставио на дневни ред захтев било ког посланика (за обављање друге функције). То је моја обавеза и то би била обавеза сваког другог ко би био на мом месту. Коначну одлуку за другу јавну функцију не даје одбор већ Агенција за борбу против корупције", закључио је Мартиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво