Вучић у Аустрији уз највише државне почасти

Председник Србије Александар Вучић, који борави у званичној посети Аустрији на позив шефа аустријске државе Александера ван дер Белена, дочекан је уз највеће државне почасти у бечкој палати Хофбург, где је седиште аустријског Председништва. Са аустријским председником о сарадњи и европском путу Србије, написао је Вучић на "Твитеру".

Шефа српске државе је испред Хофбурга дочекао његов аустријски колега Ван дер Белен, уз заставу Србије која се вијорила испред тог бечког здања.

Александер ван дер Белен и Александар Вучић су најпре пришли окупљеним грађанима, међу којима је било и доста наших грађана, са којима се српски председник поздравио.

Вучић је поздравио почасну гарду постројену њему у част, након чега је уследило заједничко фотографисање двојице председника, а потом су Вучић и Ван дер Белен прешли у просторије за састанак.

Њихов разговор је био у четири ока, а касније су им се придружиле делегације две земље. Најављено је обраћање медијима.

Разговори о сарадњи и европском путу Србије

У међувремену је Александар Вучић на Твитеру објавио фотографије из званичне посете Аустрији и са састанка с аустријским председником Александером ван дер Беленом.

"Са председником Републике Аустрије Александером ван дер Беленом о билатералним односима, економској сарадњи и подршци Аустрије европском путу Србије", написао је Вучић на званичном налогу на тој друштвеној мрежи уз фотографију на којој се рукује са Ван дер Беленом.

У посебном твиту у којем је написао "У званичној посети Републици Аустрији", српски председник је поставио фотографију на којој с аустријским колегом иде црвеним тепихом испред бечке палате Хофбург.

Аустријски председник Александер ван дер Белен објавио је на свом налогу на Твитеру фотографије са састанка у Бечу са српским колегом, уз оцену да две земље имају одличне билатералне односе, који се заснивају, пре свега, на дубоким односима два народа.

Ван дер Белен је додао да је за њега "велико задовољство и част" што може да угости Вучића и делегацију коју српски председник предводи у посети Аустрији и Бечу.

Вучић је на свом налогу на Твитеру поделио поруку и фотографије које је окачио Ван дер Белен. Такође је у одвојеној поруци на Твитеру захвалио Ван дер Белену на срдачном дочеку. 

Председник Србије састао се у Бечу и са новим аустријским канцеларом Себастијаном Курцом.

На крају посете председника Србије Бечу, планиран је састанак са председником аустријског парламента Волфгангом Соботком.

Председник Србије допутовао је јуче у Беч где му је председник Привредне коморе Аустрије Криштоф Лајтл уручио највише признање Коморе – "Велику почасну златну медаљу".

У делегацији Србије је и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво