Тачи најавио конкретне резултате истраге убиства Ивановића

Истражни органи ускоро ће изнети конкретне резултате истраге убиства лидера СДП Оливера Ивановића, најавио је на конференцији за новинаре косовски председник Хашим Тачи. Како би дошле до релевантних информација, косовске институције које воде истрагу, блиско сарађују и са Кфором, истакао је Тачи.

Хашим Тачи је рекао да прати рад органа на откривању налогодаваца и починилаца убиства Оливера Ивановића, о чему је, каже, недавно разговарао и са председником Србије Александром Вучићем, преноси РТК на српском језику.

"То је криминално мафијашки акт, без тачних података о политичком мотиву. Искључује се свака могућност етничког мотива. О томе сам разговарао са председником Вучићем и Србија је изразила спремност да помогне институцијама Косова у размени информација око Ивановићевог убиства", рекао је Тачи.

"Како би дошле до релевантних информација, институције Косова које воде истрагу, блиско сарађују и са Кфором, користимо све могућности да дођемо до доказа који воде ка извршиоцима тог кривичног дела", додао је Тачи.

Тачи, како је навео РТК на српском, инсистира на наставку дијалога са Београдом и напомиње да од почетка разговора у Бриселу није било етнички мотивисаних инцидената.

"Срби и Албанци на Косову желе мир, дијалог и напредак", нагласио је косовски председник.

"Срби на Косову никада нису били у бољој позицији. Они су у Скупштини Косова, у локалним институцијама, помажу институцијама Косова и мислим да ће се то наставити и убудуће", рекао је Тачи.

Тачи је упутио и позив расељенима да се врате на Косово.

"Користим прилику као и увек да позовем све Србе који су отишли са Косова да се врате на своја имања, а институције Косова ће учинити све да се ти људи сместе и они ће бити радо прихваћени", рекао је Тачи на конференцији за новинаре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво