Вучић и Ердоган у Истанбулу о политичкој сарадњи

Председник Србије Александар Вучић састао се у Истанбулу са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, са којим је разговарао о политичкој и економској сарадњи.

Председник Турске дочекао је српског председника испред председничке палате, где је затим одржан билатерални састанак.

Теме о којима су два председника разговарала јесу јачање политичке сарадње две земље, нове инвестиције и инфраструктурни пројекти, укључујући утврђивање трасе ауто-пута Београд-Сарајево који Турска жели да финансира.

Нешто касније, уследио је и трилатерални састанак лидера Србије и Турске са бошњачким чланом председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Председник Вучић рекао је уочи пута да ће у Истанбулу имати важне разговоре, како о турској политици на Балкану, тако и о решавању проблема са БиХ.

Вучић се у Истанбулу јуче састао са бизнисменом и власником "Тај групе" Месудом Топраком, који долази у Краљево, са новом инвестицијом од 35 милиона евра и 2.500 нових радних места.

Састанак у Истанбулу је трећи сусрет председника Србије и Турске за мање од годину дана.

Последњи пут Вучић је у Турској боравио прошлог јула, када се састао са Ердоганом и учествовао на 22. Светском нафтном конгресу у Истанбулу.

Турски председник је у Србији боравио четири месеца касније, у октобру прошле године, када је, поред Београда, заједно са Вучићем посетио и Нови Пазар.

број коментара 7 пошаљи коментар
(понедељак, 29. јан 2018, 16:32)
Miloš [нерегистровани]

Bolji život

Nastavak saradnje je dobar za obe strane, tako da svi imaju korist.

(понедељак, 29. јан 2018, 15:46)
Emilija [нерегистровани]

Вучић и Ердоган у Истанбулу о политичкој сарадњи

Jos jedna u nizu uspesno nastavljene saradnje nase 2 drzave na svim poljima .

(понедељак, 29. јан 2018, 13:29)
trajko [нерегистровани]

srbija

saradnja izmedju Turske i Srbije je na visokom nivou u posednjih nekoliko godina. Takvu saradnju treba negovati za buduca vremena.

(понедељак, 29. јан 2018, 13:06)
anonymous [нерегистровани]

Prijatelji

Erdogan poštuje Vučića kao dobrog državnika i svakako će pomoći Srbiji da brojni biznismeni iz Turske ulože novac u našu zemlju.

(понедељак, 29. јан 2018, 12:14)
Darko [нерегистровани]

Srbija

Jedna od vaznijih poseta, jer doprinosi stabilnosti u regionu, omogucuje izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo, a tu je i velika investicija u Kraljevu.

(понедељак, 29. јан 2018, 11:59)
Milan [нерегистровани]

Вучић и Ердоган у Истанбулу о политичкој сарадњи

Veoma važan sastana Vučića i Erdogana je počeo. Nadam se da će se povećati ekonomska i politička saradnja Srbije i Turske.

(понедељак, 29. јан 2018, 11:52)
Darko [нерегистровани]

Turska - Srbija

Treba negovati ovo prijateljstvo. Ni velike sile ne mogu same da opstanu, tako da je podrska potrebna i nama. Ovo prijateljstvo nam moze doneti dosta novih investicija, sto samim tim znaci i dosta novih radnih mesta..