Захарова: Изгледа да Приштина има шта да крије

Коментаришући истрагу о убиству Оливера Ивановића, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да изгледа да Приштина и њени покровитељи имају шта да крију.

Захарова оцењује да резултати истраге о убиству Ивановића нису видљиви, а да се "захтеви Београда за спровођење заједничког рада игноришу", пренео је Спутњик.

Напомиње да "изненађује овако уздржан став Мисије ЕУ у области владавине права. "Руководство Мисије се заправо само повукло из истраге и стиче се утисак да га је једноставно у целини предало у руке косовске полиције", рекла је Захарова.

Захарова је указала на одсуство "кључне улоге Европске уније на Балкану", истакавши да руска страна подржава захтеве Србије "да укључи српске надлежне органе и полицијске структуре у спровођење истражних радњи".

"То (убиство Ивановића) представља изузетно озбиљан инцидент, који подрива свет и безбедност у региону, препун потреса на Балкану у целини", рекла је Захарова.

"Поставља се питање шта се догодило са 'кључном улогом Европске уније' на Балкану, о којој бриселске бирократе већ годинама говоре", додала је Захарова.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара испред просторија Грађанске иницијативе СДП у Косовској Митровици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара