Делегација Међународне демократске уније гост СНС-а

Потпредседници Главног одбора СНС-а Марко Ђурић и Миленко Јованов примили су делегацију Међународне демократске уније, асоцијације која окупља више од 80 странака десног центра из читавог света. 

Како је саопштила Служба за информисање СНС-а, Ђурић је делегацију Међународне демократске уније упознао са током преговора Београда и Приштине, те политичком и безбедносном ситуацијом у јужној покрајини.

Објаснио је, како се наводи, да су Срби на Косову и Метохији били веома онеспокојени и застрашени убиством Оливера Ивановића и да је било неопходно да им председник Александар Вучић пружи личну подршку и охрабрење, посебно ако се има на уму да је убиству претходила серија претећих изјава албанских политичара и напада на имовину Срба широм покрајине. 

Гости су велико интересовање показали и за економску ситуацију на Косову и Метохији, а Ђурић им је на примеру "Трепче" објаснио зашто је неспремност Приштине да разговара о имовини трајна препрека стварању климе правне сигурности која би привукла инвеститоре, додавши да је неопходно разумевање и подршка међународне заједнице како би тај процес био успешан.

Тема разговора били су и односи у регону, а гостима је пренета жеља Владе Србије и Српске напредне странке да ти односи у будућности буду још бољи и да се крећу ка успостављању слободног протока људи, робе и услуга и интензивирању политичке и економске сарадње.

Гости су исказали велико интересовање за политичке процесе у Србији и приоритете Српске напредне странке, као највеће политичке организације у овом делу Европе.

Јованов је истакао да је циљ Српске напредне странке, која окупља више од 600.000 чланова, да каналише енергију свог чланства како би били реализовани реформски процеси у земљи које је покренуо председник Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво