СНС ускоро члан Међународне демократске уније

Састанак лидера партија чланица Међународне демократске уније (ИДУ) одржаће се у фебруару, а Српска напредна странка могла би врло брзо након тога постати њен пуноправни члан, речено је на састанку представника те уније и интернационалног секретара Српске напредне странке Јадранке Јоксимовић.

"СНС, која је тренутно придружени члан Европске народне партије, која окупља највећи број партија десног центра из земаља ЕУ, шири своје међународно присуство аплицирањем за чланство и у Међународној демократској унији (ИДУ) – организацији која окупља преко 80 партија десног центра од Новог Зеланда, преко Аустралије, Канаде, САД, и која је заиста врло утицајна групација у међународним односима", рекла је Јадранка Јоксимовић. 

Истакла је да би пуноправно чланство у Унији било од велике важности за СНС и за ширење контаката "који су на корист држави и нашим интересима". 

СНС је данас имала тзв. "мисију упознавања" са представницима партија из различитих држава како би им представила свој рад, али и уопште процес евроинтеграција, спољнополитичку позицију земље и економску политику, навела је Јоксимовићева.

"Мислим да смо препознати као изузетно одговорна странка која је показала својим радом на власти да је спремна и за важне задатке, економске реформе, бољитак грађана, јачање владавине права, посвећеност дијалогу и миру и стабилизацији у региону", рекла је она.

Да ли ће СНС постати пуноправни члан Међународне демократске уније, одлучиваће се крајем фебруара, а генерални секретар Међународне демократске уније Кристијан Катнер каже да је у делегацији са њим дошло 11 представника партија из различитих земаља како би проучили детаље рада странке и политику коју спроводи.

Катнер: Веома смо оптимистични и импресионирани 

Интернационални секретар Јадранка Јоксимовић је, каже он, представила исцрпан извештај о сврхама приступања СНС Унији, а регион Западног Балкана је, како оцењује, важан део Европе чији је Србија центар стабилности.

"Ми као Унија немамо тренутно активног партнера у Србији и били смо захвални када смо добили пријаву председника Вучића", рекао је Катнер додајући да су у току разговори са члановима странке и да већ "имају представу о томе шта СНС ради и каква успешна политика је иза те странке и председника Вучића".

"Веома смо оптимистични, импресионирани и чекамо да видимо које још детаље можемо да сазнамо о странци", истиче Катнер.

У фебруару ће, најавио је, бити одржан састанак лидера партија и интернационални секретар Јадранка Јоксимовић и други чланови могу тада поново да представе случај извршном одбору Уније.

"Вероватно већ следећи дан потписујемо Лондонску декларацију Међународне демократске уније и СНС из Србије би веома брзо могла постати пуноправни члан", закључио је Катнер.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара