Брнабић: Србија међу реткима који су препознали значај дигитализације

Србија је препозната као једна од ретких земаља у Европи и свету која је увидела да је дигитализација тренд који ће у потпуности променити економију, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић која је данас започела посету Минхену где учествује на дводневној конференцији "Digital, Life, Design".

"Велика је част што је Србија позвана да представи планове за будућност и оно што је урађено у области дигитализације на једној од најважнијих конференцији у области дигитализцаије и иновација. Једини сам премијер из такве земље који је присутан у Минхену", истакла је Брнабићeва.

Премијерка је навела да се данас састала да председницима немачких компанија "Дојче телеком", "Континентал" и "Сименс", као и са представницима компаније "Голдман сакс" с којима је, како каже, разговарала о наставку и продубљивању сарадње.

"Компаније 'Континентал' и 'Сименс' су проминентно присутне у Србији, а позвала сам и председника 'Дојче телекома' да посети Србију и да размотримо могућности за даљу сарадњу. Такође, упознала сам и људе из Америке и америчких медија који се баве дигитализацијом и разговарали смо о томе да Србија презентује у Америци своје потенцијале за развој у овој области", рекла је Брнабићева.

Председница владе је данас била гост на састанку говорника једне од водећих европских иновативних конференција, која окупља око 150 говорника и више од 800 учесника по позиву из целог света, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Брнабићева ће сутра на конференцији говорити о искуствима Србије у области дигитализације и начину на који дигитализација и ИТ мењају Србију. Такође, представиће и приоритете и планове за развој креативних и дигиталних индустрија као наших развојних шанси.

По оцени угледног британског магазина Економист, скуп "Digital, Life, Design", је једна од две најважније иновативне конференције у Европи.

Председница Владе Ана Брнабић састаће се сутра и са државном министарком за европске послове и регионалне односе Баварске Беате Мерк, са којом ће разговарати о билатералним односима и економској сарадњи Србије и Немачке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво