Дрецун: Вучић шаље поруку Србима да је Србија уз њих

Својом посетом Косову и Метохији само неколико дана после убиства Оливера Ивановића, председник Александар Вучић шаље поруку тамошњим Србима да је Србија уз њих и да је спремна да помогне њихов опстанак у срединама у којима живе, рекао је за "Радио Београд 1" Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за КиМ.

Милован Дрецун је у емисији "Седмица" Радио Београда 1 оценио да је посета председника Александра Вучића Косову и Метохији дошла у правом тренутку и у драматичним околностима.

Када је у питању истрага о убиству Оливера Ивановића, председник скупштинског одбора за КиМ је рекао да албанска страна вероватно неће поделити значајније информације из истраге о убиству.

Говорећи о оснивању Специјалног суда за ратне злочине такозване ОВК, Дрецун каже да верује да ће тај суд бити формиран.

Сматра да је искрен политички притисак САД и других западних земаља на Албанце да не пониште Закон који предвиђа оснивање тог суда, јер би, како је рекао, то био "озбиљан политички шамар Вашингтону".

Томе иде у прилог, наводи Дрецун и изјава Вилијама Вокера да је "дошло време да се политичка сцена на Косову и Метохији прочисти, јер садашња поставка онемогућава напредак КиМ-а".

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи