ЛСВ: Србија треба да убрза активности на путу ка ЕУ

Лига социјалдемократа Војводине оценила је да је најава комесара за проширење Јоханеса Хана да би 2025. године могло доћи до новог таласа проширења, и да су Србија и Црна Гора тренутно у најповољнијој позицији, јасан сигнал да ЕУ жели овај регион у свом чланству и да би Србија требало да убрза своје активности на том плану.

ЛСВ у саопсстењу наводи да је потребна јасна стратегија и указује да ако желимо у Европску унију 2025. године, процес преговора мора бити завршен у наредних пет година.

"Иако је предвиђени термин померен на 2025. годину, и да многи сматрају да наша земља заслужује брже приступање, морамо бити реални и свесни свог напредовања на путу европских интеграција", наводи ЛСВ, али истиче да Србија мора спровесту потпуну реформу политичког система и приближити се стандардима Европске уније.

Према оцени ЛСВ, Србија мора брже испуњавати тражено и ефикасније поступати у свим областима које су садржане у преговарачким поглављима.

"То је важно превасходно због тога јер морамо постати уређено друштво, а не само да бисмо испунили захтеве ЕУ", наводи ЛСВ у саопштењу које је потписала чланица Председништва Маја Седларевић.

Та странка указује и да власти у региону морају уложити напор у обезбеђивању стабилности.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи