Сенатор Кардин: Потребна темељна и транспарентна истрага

Амерички сенатор, демократа Бен Кардин изјавио је, поводом убиства Оливера Ивановића, да је то трагичан догађај и да мора бити обављена темељна и транспарентна истрага злочина, али да Београд и Приштина морају остати потпуно посвећени дијалогу о нормализацији односа.

"Ми желимо да останемо фокусирани на стабилност у региону, да постигнемо напредак упркос том трагичном догађају, који, као што сам рекао, мора бити темељно и потпуно транспарентно истражен", рекао је Бен Кардин у интервјуу за Радио Слободна Европа.

Упитан да ли сматра да постоји веза која води ка Кремљу кад је реч о атентату на Ивановића, амерички сенатор је казао да САД немају конкретне информације о убиству.

"Зато позивамо на потпуну транспарентност у истрази тог атентата, али нема никакве сумње у то да регион мора предузети снажне кораке да се заштити од руског утицаја", рекао је Кардин, који је и аутор недавног извештаја сенатског Одбора за спољну политику о све снажнијем руском утицају у региону.

Говорећи о наставку дијалога између Београда и Приштине и о констатацији британског листа "Обзервер" да је заједно са Ивановићем умро и наставак нормализације односа, Кардин је казао да не жели да прихвати такав закључак јер би то значило победу оних који користе терор за испуњавање својих циљева.

"Оно што ми желимо јесте управо супротно томе - ми се залажемо за то да се остварује напредак у дијалогу између Косова и Србије", рекао је Кардин и додао да је изузетно важно да вођство Србије и владајућа елита на Косову остану посвећени својим сопственим националним и државним интересима, а не да подлежу утицајима спољашњих играча.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво