Ђурић: Вучићева посета КиМ компликована, али важна

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да је посета председника Србије Александра Вучића Космету у политичком и безбедносном смислу "врло компликована", али да има огроман значај за Србе у јужној покрајини, којима се шаље порука да Србија стоји уз њих и подржава њихов останак и опстанак на КиМ.

Ђурић сматра да је посета Вучића Косовској Митровиоци и српским енклавама јужно од Ибра од изузетне важности пре свега због пољуљане сигурности Срба након злочиначког терористичког чина убиства Оливера Ивановића чији је циљ, како је рекао, био да се сви Срби на КиМ застраше и протерају са својих огњишта.

"Ако будемо солидарни са нашим народом на КиМ и ако будемо издржали и ово искушење, уверен сам да ћемо поразити циљеве терориста који су читавој Србији и породици Оливера Ивановића нанели страшан ударац", навео је Ђурић.

Како је рекао, председник Србије ће разговарати са онима који представљају и воде српски народ на КиМ и са обичним грађанима о томе како живе и који су њихови проблеми и страхови и шта држава Србија може да уради за њих.

"Људи који овде живе немају другу отаџбину и домовину и решени су да остану са својим породицама због чега им посета председника улива нову снагу и сигурност и шаље им снажну поруку да је цела Србија са њима", оценио је директор Канцеларије за КиМ.

Позвао је Србе из свих делова КиМ да дођу и да разговарају са председником Вучићем који ће, како је подсетио, осим Косовске Митровице посетити и српске енклаве јужно од Ибра и отићи ће у Грачаницу и Лапље Село.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво