Брнабићева са европском комесарком за регионалну политику

Председница Владе Србије Ана Брнабић захвалила је европској комесарки за регионалну политику Корини Крету на личној подршци политици проширења и помоћи Србији у напорима да испуни неопходне услове за чланство у Европској унији.

Ana Брнабић је током разговора поновила да је пуноправно чланство у Европској унији најзначајнији спољнополитички приоритет Србије, а да јачање регионалне сарадње Западног Балкана и наставак политике помирења значајно доприносе овом циљу, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Такође, нагласила је да привредни раст и економски развој Србије и региона нису могући без очувања регионалне стабилности и унапређења добросуседских односа.

Као посебно важно истакла је значај имплементације Акционог плана за регионални економски простор на Западном Балкану, с обзиром да ће то значајно допринети даљој сарадњи.

Разговарајући о сарадњи у региону, закључено је да је Србија већ активан учесник у низу регионалних иницијатива, као што је Берлински процес и Западнобалканска шесторка, које омогућавају широке оквире деловања и бржи напредак у јачању сарадње у региону, али и са Европском унијом.

Наведено је да су у овиру Берлинског процеса договорени важни инфраструктурни пројекти, као што је изградња пута Ниш-Приштина- Тирана и гасна конекција са Бугарском.

Корина Крету истакла је да је Србија важан партнер у сарадњи у области Дунавске и Јадранско-јонске макро-регионалне стратегије. У учешћу у овим стратегијама препознала је изузетно добру прилику за припрему и отварање нових поглавља, нарочито оних који се односе на регионалну политику и координацију структурних инструмената.

Брнабићeва је саопштила да ће Влада Србије и у овој години наставити да спроводи фискалну дисциплину, која даје добре резултате, рад на дигитализацији и реформи образовања, коју лично сматра предусловом дугорочног напретка државе и модернизације друштва, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара