Тачи, Весељи и Харадинај осудили изјаву против амбасадора САД

Косовски лидери осудили су изјаву председника удружења ветерана ОВК Насима Харадинаја, који је "пајацем" назвао америчког амбасадора у Приштини Грега Делавија.

Косовски председник Хашим Тачи написао је на свом Фејсбуку да је "Косово демократска земља, где је слобода говора гарантована Уставом", те да "слободно исказивање мишљења не би требало да буде злоупотребљено", и да деградира увредом амбасадора државе са којом "имамо овековечено прјатељство", наводе косовски медији, преноси Унмик у свом прегледу штампе.

Председник косовске скупштине Кадри Весељи, такође, је осудио изјаву Насима Харадинаја против Делавија који је, како је Весељи истакао, "мудар, достојанствен и добронамеран".

Насим Харадинај оштро се обрушио на америчког амбасадора у Приштини Грега Делавија, поводом упозорења САД у вези са Специјалним судом, назвавши га "чобанином" и "пајацем".

Увреде су уследиле пошто је Делави упозорио лидере у Приштини да ће сносити озбиљне последице уколико наставе да подржавају иницијативу усмерену ка укидању тог суда. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи