Вучић: Србија активан партнер Европске уније

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са европском комесарком за регионалну политику Корином Крету са којом је разговарао о европском путу Србије.

Александар Вучић је истакао да је стратешки циљ Србије чланство у ЕУ, као и да је Србија активан партнер Европске уније, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Европска комесарка изразила је саучешће поводом убиства председника Грађанске иницијативе Оливера Ивановића.

Она је истакла да Европска комисија најоштрије осуђује тај злочин, да се нада да ће власти на КиМ споровести истрагу и кривце изручити правди, додајући да је најважније да обе стране остану мирне и да ситуација буде стабилна.

Крету је поздравила посвећеност Србије наставку дијалога са Приштином.

Европска комесарка честитала је Србији на тешком послу у процесу европских интеграција и изразила наду да ће, после најаве председника Европске комисије Жан Клод Јункера о могућем року за приступ, Србија искористити тај тренутак.

"Србија је већ веома активан и драгоцен партнер у сарадњи, посебно у области Дунавске и Јадранско-јонске макро регионалне стратегије", нагласила је Крету и честитала на доброј прекограничној сарадњи Србије са Мађарском, Румунијом, Хрватском и Бугарском.

Двоје саговорника разговарали су и о важности пројеката у области образовања, као и о ИПА и ЦБЦ фондовима кроз које би се то могло финансирати.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво