Стефановић: Србија посвећена решавању убиства Ивановића

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић још једном је истакао захтев Србије међународним институцијама на КиМ да се наши државни органи укључе у истрагу убиства Оливера Ивановића, указујући да брине оно што се чује из тих институција - да не постоји документ којим је то Србија тражила.

Небојша Стефановић је нагласио да је Србија потпуно посвећена решењу овог случаја и да ће учинити све, да снагом својих истражних органа, дође до оних који су убили Ивановића и приведе их правди.

Стефановић је подсетио да су већ првог дана Министарство унутрашњих послова, Министарство правде и Тужилаштво за организовани криминал послали Еулексу и УНМИК-у захтеве да се наши државни органи укључе у истрагу овог убиства и да буду њен активан део. 

"Оно што забрињава ових дана јесте чињеница да се често чују тонови из ових међународних институција да не постоји документ којим је Србија то тражила, да просто немају захтев Србије, иако смо ми то поновили и на највишем државном нивоу", каже министар.

Како је додао, то је рекао председник Србије Александар Вучић, то су изјавили ресорни министри, као и директор полиције. 

"Ови тонови су се чули и поред бројних писаних докумената које смо упутили и обраћања свим релевантним институцијама са захтевом за укључивање наших државних органа у истрагу", истакао је Стефановић. 

Министар је навео да је Република Србија, такође, на релевантним сајтовима објавила документа којима од Еулекса и УНМИК-а тражи учешће наших државних органа у истрази. 

"Због тога инсистирамо на што скоријем укључивању нашег тужилаштва и полиције у ову очигледно сложену истрагу, како би што пре дошли до убица Оливера Ивановића", истакао је Стефановић.

Министар је упозорио да се већ сада види да из истраге, односно од истражних органа на Косову и Метохији који спроводе истрагу овог тешког кривичног дела, цуре одређене информације према медијима које могу отежати даљи ток истраге, саопштио је МУП.

Стефановић апелује на све који се баве истрагом да покушају да максимално заштите информације до којих долазе истражним радњама, јер ће то бити најбољи начин да се што пре открију починиоци.

"Још једном истичемо нашу потпуну посвећеност решавању овог случају и захтев да се наши државни органи укључе у истрагу. Република Србија учиниће све да снагом својих истражних органа дође до оних који су убили Оливера Ивановића и приведе их правди", поручио је Стефановић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво