Ђорђевић: Посетом Абеа створени услови за унапређење сарадње

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Јапана у Републици Србији Ђунићијем Марујамом, који је оценио да су посетом председника Владе Јапана Шинза Абеа створени услови да се сарадња између две земље додатно унапреди.

Марујама је Ђорђевићу пренео позитивне утиске о посети председника Владе Јапана Шинза Абеа.

"Марујама је као области од стратешког интереса за сарадњу истакао повећање запошљавања, инострана улагања и извоз српских производа на трећа тржишта", наводи се у саопштењу Министарства за рад.

Ђорђевић се захвалио се на вишегодишњој подршци Јапана који годинама уназад "донира бесповратна средства", посебно у виду техничке опреме, али и, како каже, на подршци пројектима са циљем да се ојачају капацитети за управљање мигрантском кризом на локалном и националном нивоу.

Истакао је важност наставка интензивне сарадње Републике Србије и Јапана у областима од заједничког интереса и додао да ће "Министарство бити доследно" како би се унапредила свака врста сарадње две земље.

Како се наводи у саопштењу, амбасадор Јапана подржао је и похвалио спровођење реформи, посебно у области финансија и економије и истакао да ће Јапан пружити подршку Влади Републике Србије у њеном залагању за мир и стабилност у региону, као и у њеним напорима на путу ка Европској унији.

Марујама је поручио да ће за време његове дипломатске мисије у Србији настојати да сарадњу две земље, у областима од заједничког интереса, подигне на виши ниво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво