Грађани се опраштају од Оливера Ивановића, Срби на Космету у шоку

Породица и пријатељи Оливера Ивановића ноћ су провели у седишту странке коју је Ивановић водио. Велики број поштовалаца од јуче пали свеће и одаје пошту убијеном. За то време косовска полиција, како кажу, формирала је посебан тим који ће се бавити истрагом убиства. У Приштини најављују да ће, ако буде потребно, позвати и ФБИ. Представници Срба у покрајини кажу да је јучерашње убиство у Косовској Митровици узнемирило и уплашило грађане.

Десетине људи из Северне Митровице, са севера Косова, али и из централне Србије стајало је ноћас у редовима да ода почаст Оливеру Ивановићу.

Како јавља извештач РТС-а, грађани нису хтели да дају изјаве јер су у стању шока и неверице. Остављају свеће и цвеће, као и поруке. 

Тело Ивановића биће превезено у 11 часова за Београд, а очекује се да ће га оргомна колона возила испратити до административне линије. Ивановић ће сутра бити сахрањен на Новом гробљу у Београду.

Оливер Ивановић је убијен јуче испред просторија своје странке у Косовској Митровици. Налази обдукције су показали да је у њега пуцано из пиштоља "дуга деветка", а погођен је са шест хитаца.

Након седнице Савета за националну безбедност, председник Србије Александар Вучић је рекао да је договорено да се упути писмо органима Еулекса и Унмика са захтевом да државни органи Србије учествују у истрази, док је српско Тужилаштво за организовани криминал покренуло предистражни поступак.

Директор косовске полиције Шпенд Мађуни изјавио је да је формирана специјална јединица која се бави истрагом убиства Ивановића.

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је да ће, уколико буде потребе, позвати и ФБИ да се укључи у истрагу убиства лидера ГИ "Слобода, демократија, правда".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво