Бели и покрет наставиће одвојено да делују

Градански покрет "Бели, Само јако" оградио се од деловања Луке Максимовића, интерпретатора фиктивног лика Љубише Прелетачевића Белог.

Покрет се од његових активности оградио након што је Лука Максимовић за данашњи Блиц рекао да још увек преговара са својим алтер егом Љубишом Белим Прелетачевићем да ли да учествује у предстојећим београдским изборима.

Како је саопштено, грађански покрет "Бели - Само јако", основала је група некомпромитованих људи пред локалне изборе у Младеновцу 2016. године, са циљем да се бори против "корумпиране власти и назадног система".

"Након уласка у локални парламент, са освојених 12 мандата, изашли смо на републички ниво кандидатуром Љубише Прелетачевића Белог. Оснивачки тим покрета задржао је своје изворне циљеве и изласком на председничке изборе, којим је требало да оснажи и прошири основну идеју, а не младеновачки покрет у друге градове Србије", наводи се у саопштењу.

Наглашавају да је њихов политички ангажман био потврда да организовани појединци могу да се супроставе и најорганизованијим политичким и параполитичким структурама.

"Сатирични лик Љубише Прелетачевића Белог је, по нашој процени, успешно извршио задатак банализације српског политичара као и политичке сцене", наводи се у саопштењу.

Наглашавају да "Покрет Бели - Само јако", остаје доследан својој почетној идеји и опозиционом раду у младеновачком парламенту, док Лука Максимовић наставља своју политичку активност самостално, са новим људима и идејама, морално и политички одговоран самом себи, а не покрету.

У међувремену на друштвеној мрежи Фејсбук огласио се Прелетачевић и навео да ће он "преузети битку за Београд".

Објавио је да је "кандидовањем за председника Републике изашао ван оквира Младеновца, а изборним резултатом увидео да је подршка огромна".

"После 350.000 гласова наде, нема назад", написао је Бели, дођаући да је дужан да грађанима понуди "нову идеју".

Наводи и да је "привилегован да постане предводник генерације" и да се више не може задржати на локалном нивоу.

Додаје да је "битка на два фронта скоро немогућа и да због тога младеновачка одборничка група Бели - Само Јако преузима сву одговорност над даљим радом на локалу".

"Ја ћу преузети Битку за Београд", нагласио је Бели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи