Јевтић: Знали смо да Митровић није крив

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић каже за РТС да је пуштање Богдана Митровића на слободу добра вест и сигнал да не треба одустати. Додаје, међутим, да нема гаранција да оваквих хапшења више неће бити.

Далибор Јевтић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да хапшење Богдана Митровића није морало да се догоди.

"Знали смо од првог тренутка да Богдан није ни за шта крив и честитам му на слободи. Ово је од почетка године најсрећнија вест", каже Јевтић.

Додаје да је Митровићево пуштање на слободу добра вест у јеку иницијативе за повратак у Мушутиште.

"Ово је добар сигнал да не треба одустати. Нема гаранција да оваквих хапшења више неће бити, али ми радимо на томе да се такве ствари у будућности избегавају", напомиње Јевтић.

Истиче да се мора престати са оваквим видовима порука онима који желе да се врате на Космет.

"Дешавања у општини Исток уносе страх међу људе који тамо живе. Мора да се уради више на заштити не само повратника, него свих који живе на КиМ. Српска листа инсистира да се престане са тајним списковима и тајним оптужницама. Они који су чинили злочине треба за то да одговарају, али они који нису ни за шта криви, треба да имају могућност да се врате на своја огњишта и у своје куће", напомиње Далибор Јевтић.

Што се тиче Специјалног суда, каже да неће бити изненађен ако се настави са оним што је покренуто 23. децембра прошле године.

"Ако дође до седнице на којој ће се гласати о иницијативи за укидање Специјалног суда, он би био корак уназад за цело косовско друштво. Српска листа неће подржати ову иницијативу", објашњава Јевтић.

Упитан да ли очекује немире уколико крену прве оптужнице, Јевтић каже да је добио гаранције од комаданта КФОР-а и од колега у косовској влади да до тога неће доћи.

"Свакако морамо бити опрезни", поручује Јевтић и истиче да се не сме поновити оно што се десило марта 2004. године на КиМ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво