ДЈБ позвао Белог, Двери и "Не да(ви)мо Београд" на разговор о сарадњи

Покрет Доста је било позвао је покрет Луке Максимовића-Белог, Двери и "Не да(ви)мо Београд" на разговор о сарадњи на београдским изборима, јер они, како кажу, поред ДЈБ чине "истинску опозицију".

Доста је било у саопштењу наводи да, иако постоје велике идеолошке разлике и често дијаметрално супротне позиције међу тим политичким организацијама, ДЈБ препознаје да се ради о "поштеним људима који желе истинску промену".

Кажу да су ствари око којих се слажу много важније од ствари око којих се не слажу, те да избори у Београду не решавају спољнополитичке, већ комуналне проблеме.

Додају да су свесни да ће "многи покушати ово да нападну и изврну у причу о цензусу" и кажу да ДЈБ зна да нема проблем са цензусом у Београду, али да сматрају да ниједна листа која не може да пређе цензус не би требало самостално да излази на ове изборе.

"Зато и показујемо солидарност. Немамо луксуз да се гласови грађана не преведу у одборничка места која ће их заступати", додају у ДЈБ-у.

Иницијатива "Не да(ви)мо Београд" захвалила се, међутим, на свом Твитер налогу Покрету Доста је било на позиву за разговоре о сарадњи на београдским изборима и навела да ће наступити самостално, преноси Фонет.

број коментара 0 пошаљи коментар