Ђукић Дејановић: У Београду "меримо" снагу и идентитет странке

Функционерка Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић каже да су београдски избори прилика да се измери политичка снага странке, а да постизборна коалиција са напредњацима није спорна.

Упитана зашто социјалисти и напредњаци не иду заједно на београдске изборе, она је рекла да је више разлога за то, а један од најважнијих је идентитет СПС-а, односно да свака странка треба да изађе пред бираче са својим програмом.

На председничким изборима, како наводи, нису имали дилему и подржали су Александра Вучића јер је то, како каже, било у интересу социјалиста, у интересу Србије.

"Данас, када у Београду треба да измеримо политичку снагу, мислимо да постизборна коалиција са СНС-ом уопште није спорна, али да пред изборе свако треба да направи своју стратегију и изађе пред бираче са својим програмима, који су комплементарни и заједнички", рекла је Славица Ђукић Дејановић за Танјуг.

Додала је да се социјалисти за градске изборе озбиљно припремају и да ће на њих изаћи са традиционалним партнерима Јединственом Србијом Драгана Марковића Палме.

Упитана да ли је могуће да осим ЈС у коалицији буде још неко са социјалистима, функционерка СПС-а је рекла да у овом моменту о томе нису размишљали.

Социјалисти су актуелног министра рударства и енергетике Александра Антића кандидовали за градоначелника Београда, а Ђукић Дејановић каже да је реч о "виспреном, вредном, квалитетном човеку".

"Мислимо да ће наши симпатизери, бирачи препознати потребу да наставимо са континуитетом квалитетних, започетих активности", рекла је Ђукић Дејановићева.

Додаје да је одлука владајуће странке да се уз градске не расписују ванредни парламентарни избори показала да им је интерес државе на првом месту.

"Одлука да не буде и парламентарних избора је по мени заиста високодржавнички исправна. Државни интерес је превладао. Један мандатни период од четири године је за парламентарне изборе сасвим довољан да се види шта се урадило од избора до избора", закључује Славица Ђукић Дејановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара