Председништво СНС-а: Београдски избори без ванредних парламентарних

На седници Председништва Српске напредне странке одлучено је да се београдски избори одрже без ванредних парламентарних избора, рекао је председник те странке Александар Вучић. СНС ће се свом снагом, одлучношћу и храброшћу борити за победу на изборима за Београд који ће бити у марту, истакао је Вучић.

Александар Вучић, после седнице Председништва СНС-а која је била затворена за јавност, рекао је да Председништво није подржало расписивање ванредних парламентарних избора.

Вучић је, у обраћању новинарима после седнице, рекао да је захвалан врху странке што је готово једногласно, са два гласа против, прихватио његов став да је државни и национални интерес важнији од страначког.

"Сматрао сам да је наш државни и национални интерес пречи и важнији од интереса партије и странке коју толико волимо. Сматрао сам да је важније да се посветимо решавању вишедеценијских проблема, будућности нашег народа и деце, а не да размишљамо калкулантски. Чланови Председништва су са само два гласа против прихватили ту идеју", рекао је Вучић.

Истакао је да је више од половине људи који су данас говорили на седници Председништва говорило о потреби да се споје београдски и ванредни парламентарни избори.

Ипак, рекао је да је задовољан што су прихватили његов предлог и додао да су за ванредне изборе на крају гласали само Миленко Јованов и Марија Обрадовић.

"Свом снагом за победу у Београду"

Лидер СНС-а навео је да је Председништво те странке донело одлуку да се свом снагом, одлучношћу и храброшћу бори за победу на београдским изборима, а да се не подржи одржавање ванредних парламентарних избора, упркос чињеници да је у самој расправи био једнак или нешто већи број људи за расписивање ванредних парламентарних избора.

Вучић је навео и да ће се листа за Београд звати "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" и истакао да ће највише на тој листи бити нових људи, који нису чланови ниједне странке, као и људи који су урадили велики посао у Београду.

На листи, како је рекао, неће бити никога из републичке владе, његовог кабинета, а биће, додао је, "угледни Београђани, људи који имају храброст да се супротставе онима који би да руше град и да наставе да пљачкају".

"Ишло се са људима за које сам уверен да ће добити поверење Београђана", рекао је Вучић и додао да ће бити спортиста, људи из културе, професора и других угледних људи Београда.

Истакао је да на листи неће бити страначких ознака нити имена странке, јер желе да се људи опредељују на основу резултата.

"Не желимо да људи гласају због странке, већ по резултатима. Ми ћемо ићи са резултатима и плановима за будућност", рекао је Вучић и позвао грађане да гласају за оно што виде у Београду.

Навео је да је СНС обећао да ће бити "Београда на води", који се гради, те истакао да ће Београд добити и метро, а да ће "добар део тога" бити завршен у наредном мандату ако грађани укажу поверење листи СНС-а.

Посебно је, каже, захвалан градоначелнику Синиши Малом и градској власти што су данас обавезе града за 500 милиона евра ниже, што значи да је сваки Београђанин мање задужен, за око 300 евра, него пре четири године.

"Никад више инфраструктурних радова и градилишта, сви делови града изгледају лепше, од Обилићевог венца, Косанчићевог венца, Славије, Рузвелтове... О фасадама да не говорим", рекао је Вучић. 

Tим ће бити познат када председница Скупштине Маја Гојковић распише изборе, навео је лидер СНС-а и додао да ће избори бити у марту, као и да зна да ће листа СНС-а победити.

Вучић о политичким противницима 

Наводећи шта је претходна власт радила, поменуо је и да је Аеродром "Никола Тесла" имао профит од 130.000 евра, а да је сада 30 милиона, да ће се за концесију добити 501 милион евра, плус све остало, и инвестиције за аеродром, а да "ови који су против тога нису могли ни да је добију".

Како је рекао, "два ледена доба би морала да прођу да они зараде толики новац за Београд", а указао је и на ПКБ, за који је рекао да се "ти исти противе продаји јер би да наставе да користе и троше државни новац и пуне своје џепове".

"Против тога ћемо се борити", рекао је Вучић и навео да ће се суочити са жестоком кампањом, илуструјући то тиме да је један црквени великодостојник "у једном тренутку био светац, а онда постао обичан страначки бот када се не слаже са њиховим мишљењем".

Упитан о политичким противницима, рекао је још: "Знају они да губе и ове изборе, београдске, наша предност у односу на све њих је значајно већа."

Навео је да су тврдили да "не смеју да изађу на црту" и то онај коме је, кажу, нудио "место премијера, ономе место градоначелника, или онај трећи који се шета по светским дестинацијама"...

"Хоће ли се извинити грађанима Србије за то што су лагали и обмањивали јавност и тврдили да ће сигурно бити парламентарних избора?", упитао је Вучић.

Председник СНС-а је рекао да су "Ђилас и Шапић исто, да никакве разлике међу њима нема, да су тукли малу Тамару, заједно пљачкали"...

Навео је да се сада пише и како је актуелна власт уништила правосуђе и истакао да су све судије постављене 2009. и 2010. године, те да су такве тврдње лицемерне.

"У сваком случају, позивам све чланове СНС-а и све обичне људе да гласају за напредак Београда и град који толико воле, за оно што желе да виде у Београду, а не за мржњу, псовке, за то да само они буду богати и возе БМВ 5 или 'ауди А8'", рекао је Вучић.

Како је рекао, никада никога није, сем њих, упознао а да има толико новца.

"Ми смо спремни да изађемо на изборе, боримо се са онима који су имали власт много деценија и користили је да буду богатији, а грађани сиромашнији", рекао је Вучић.

"Мали ће бити на листи, а они некa покажу дипломе"

Синиша Мали ће бити на листи СНС-а за београдске изборе, али неће бити први, рекао је лидер странке и председник државе Александар Вучић.

Упитан да прокоментарише данашњу изјаву Саше Јанковића о изборној крађи коју напредњаци наводно спремају на београдским изборима, Вучић је одговорио:

"Па шта да вам на то кажем... Ево, овако, на сваком бирачком месту они ће имати пет пута више посматрача него ми, али знају они да губе ове изборе, знају да је разлика све већа, а то је зато што су они само слали лоше поруке.

Поменуо је и да је најновија истраживања о рејтингу добио синоћ, те да су вероватно његови противници то добили тек данас, због чега унапред причају о изборној крађи.

"Ја их и даље позивам да покажу своје дипломе и да су били бар просечни студенти, уместо дипломе оног измишљеног факултета на ливади у Младеновцу, какву има Шапић. Завршио ливаду у Младеновцу, којој су они дали акредитацију", рекао је Вучић.

За разлику од тога, СНС ће, додао је, на изборе изаћи с листом на којој ће бити професори факултета који су били студенти генерације, баш као и Синиша Мали, који ће, рекао је, бити на листи, али не први, а кога стално нападају.

На опаску да га не нападају за диплому, већ за докторат, Вучић је упитао новинара зна ли тачно у чему се огледају те примедбе и позвао га да, кад то буде знао, поново пита.

"Мислим да ће се људи определити за најбоље, а не за најгрлатије, који воле и да псују. Не може се уз псовке, нерад и лоповлук", приметио је, те додао да је веома задовољан тиме какви ће људи бити на листи СНС-а, уз опаску да верује да ће изаћи самостално на изборе.

Упитан зашто се онда већ сада прави гужва и говори о нерегуларности избора, Вучић је рекао: "То је бар једноставно, то раде јер виде да је београдска каса пуна."

"Направљена је гужва око њега, јер је њима стало до пара, а сада је пуна каса, што је обезбедио Синиша Мали... Виде они да је буџет велики, да има пара, па би да их поделе и бацају, опет покраду и задуже нас и да опет неко мора да решава проблеме...", навео је Вучић.

Ми се, с друге стране, додао је, надамо да ће људи све то видети и према томе се одлучити.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво