Михајловић: Неће Амфилохије водити државну политику Србије

Потпредседница владе Зорана Михајловић каже да је председник Србије Александар Вучић последњи човек у Србији коме се може рећи да не води рачуна о Космету и нашим грађанима који тамо живе.

Реагујући на изјаву митрополита црногорско-приморског Амфилохија који је изразио бојазан да политика председника Александра Вучића, води "издаји Србије и Косова", Михајловићева у писаној изјави истиче да питање Косова не треба да буде питање око кога ће било ко "па и митрополит Амфилохије", делити људе на "патриоте" и "издајнике".

То је, додаје, питање око кога сви треба да се окупимо како бисмо пронашли најбоље решење за наше грађане и будућност Србије.

"Само што за разлику од неких других који су лупањем у груди патриотске користили Косово за добијање политичких поена, али и за стицање великог новца, док је све више Срба напуштало Косово, Вучић конкретно помаже опстанак и безбедност наших грађана. А најбољи резултат је да се највише деце у Србији управо рађа на КиМ и да није било ниједног етнички мотивисаног убиства наших грађана", навела је Михајловићева.

Потпредседница владе очекује да ће се појачавати напади националниста на Вучића, како се унутрашњи дијалог буде ближио крају.

"Председник Вучић има велику подршку грађана за европску политику и политику мира и регионалне сарадње коју спроводи и од ње неће одустати. Он се, како је већ неколико пута рекао, неће мешати у црквене ствари, као што ни митрополит Амфилохије неће водити државну политику Србије", закључила је Михајловићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво