Брнабић: Председнички избори, МСУ, КЦ Ниш обележили 2017.

За председницу Владе Србије Ану Брнабић 2017. годину су обележили, пре свега, председнички избори, отварање Музеја савремене уметности и Клиничког центра Ниш, а у негативном смислу штрајк радника у крагујевачком "Фијату".

"У политичком смислу, 2017. апсолутно су обележили председнички избори и фантастична победа председника Александра Вучића, са 55 одсто освојених гласова", рекла је Брнабићева у изјави Танјугу.

А долазак на чело владе?

"То је за мене огромна ствар", каже Брнабић.

Издваја и завршетак Клиничког центра у Нишу, те наводи да је симболично то веома важан пројекат, јер је то први клинички центар икад завршен у Србији.

"То је и симбол да доводимо и најкомплексније пројекте до краја. То нам даје ветар у леђа за 2018. годину", поручује премијерка.

Брнабићева додаје да је за њу лично од највећег значаја и отварање Музеја савремене уметности након 10 година, пошто је, каже, култура изузетно важна, а годинама и деценијама је била можда неправедно запостављена.

Нагласила је да је Музеј савремене уметности сигнал који говори о томе да ће се влада више посветити култури у наредном периоду, "јер је култура, уз образовање, ствар од које ће сутра зависити одрживи развој Србије".

Каже и да је влада у 2017. успела да реши пуно проблема у економији и да сада морамо даље да радимо на томе, као и да правимо основу за одрживи развој и генерације које долазе.

На питање који би догађај најрадије заборавила, кратко је рекла - штрајк у "Фијату".

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво