Божовић: Буџет пун "јелки"

Београдски одбор ДС организовао је испред новогодишње јелке у Кнез Михаиловој улици, акцију "83.000 новогодишњих жеља" поводом набавке те јелке за 83.000 евра, по уговору који је јуче, како је најавио градоначелник Синиша Мали, раскинут, а добављач саопштио да је поклања Београђанима.

Балша Божовић је новинарима данас рекао да је градски буџет пун таквих "јелки", оптужујући градску власт да "надувава цене".

Божовић тврди да је у буџету за који су јуче гласали посланици остала та ставка од 83.000 евра, као и да уговор није могао да буде раскинут, јер није ни прекршен.

"Током јучерашњег дана објављено је да је фирма 'Keep light' која је добила овај посао наводно поклонила Београду јелку и истовремено закључила други уговор од 200.000 евра за још расвете у Београду", рекао је Божовић.

Председник градског одбора ДС затражио је да реагују тужилаштво и градски правобранилац.

Према Божовићевим речима, у буџету су наведене веће цене од тржишних и за Мајкрософт лиценце, ватромет у јануару, апликације за сениор картице...

"Све цене су 'надуване'", тврди Божовић.

Активисти и чланови ДС су држали транспаренте "Много је куме", а табла испред јелке је "окићена" новогодишњим жељама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи