Одаловић: Мешовита комисија о сукцесији наставља рад у марту

Након дводневног заседања, Мешовита комисија за сукцесију одлучила је да рад настави у марту, до када би представници држава сукцесора требало да са својим владама усагласе ставове о одређеним питањима и како би се прикупиле неопходне информације о објектима који су предмет сукцесије.

Државни секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић рекао је Танјугу да је 19. седница Комисије договором држава сукцесора прекинута, пошто сви нису имали усаглашене ставове о неким питањима, као ни ставове својих влада.

"У времену које је пред нама треба да затраже тај мандат од својих држава, јер има неких питања о којима је извесно да ће морати да се изјасне и њихове владе.То је брисање једног броја објеката који евидентно не могу бити више у споразуму о сукцесији", прецизирао је Одаловић.

То време ће такође бити искоришћено и за прибављање нових информација од држава у којима се објекти налазе, јер се испоставило да је имовинско правни статус неких објеката веома споран, додао је Одаловић.

Он је напоменуо да се у радној атмосфери током два дана расправљало о свим поменутим питањима, те да очекује да ће састанак бити настављен у Београду крајем марта.

Одаловић је раније рекао да је једна од тачака заједничка продаја пет објеката: два у Њујорку - зграда Мисије и резиденција, као и објеката у Бону, Токију и Берну, као и разматрање питања "судбине" четири велика дипломатска комплекса - у Адис Абеби, Њу Делхију, Москви и Бразилији, као и објеката у Копенхагену и Варшави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво