Пантовић: Посета Куби за продубљивање сарадње

Амбасадор Србије у Хавани Данило Пантовић изјавио је да Куба придаје велики значај проширењу економских и комерцијалних односа са светом, са Европом, а нарочито са Србијом.

Амбасадор Пантовић је истакао да посета председника Александра Вучића Куби јесте добра прилика да Србија прошири економске и трговинске односе са том земљом. Политички односи две земље су, истиче амбасадор, одлични, пријатељски.

Кубански председник Раул Кастро ове године је примио неколико шефова држава, углавном из Јужне Америке, а посета председника Вучића је једна од ређих посета европских председника, каже Пантовић.

"Куба је веома значајна земља, са којом имамо добре, развијене односе и ова посета ће сигурно допринети да их, ако је то могуће, даље проширимо и продубимо", рекао је Пантовић Танјугу.

Према његовим речима, за Србију је значајно да прошири и економску и политичку сарадњу са Кубом, јер је, како објашњава, та карипска земља један од лидера у том делу света.

Пантовић је рекао да је кубанска страна већ приликом дочека председника Србије изразила велико задовољство посетом и указала на значај који Србија има за Кубу - да смо ми две пријатељске земље, да сарађујемо дуги низ година...

Медији на Куби су, истиче, још пре два-три дана опширно најављивали долазак председника Србије, за коју влада велико интересовање.

"Очекујемо пробој у биотехнологији, о производњи лекова, у грађевинарству и о производњи хране, што је за Србију веома значајно", нагласио је Пантовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво