Кубуровић: Није стигао никакав захтев због ракетирања Банских двора

Министарство правде Србије још није добило никакав захтев од Хрватске поводом кривичних пријава против пет српских држављана због ракетирања Банских двора, па о томе не може ни да се изјасни, рекла је министарка Нела Кубуровић.

Министарка је подсетила да Хрватска одбија сарадњу са Србијом када су у питању замолнице у вези са ратним злочинима.

Министарка Кубуровић је прецизирала да није стигао ни конкретан оптужни акт, ни предлог за екстрадицију и напоменула да ће тек када добије писани захтев моћи да реагује.

"Међутим, морам да истакнем да је сарадња у поступању по замолницама у вези са ратним злочинима између Србије и Хрватске на најнижем могућем нивоу јер Хрватска одбија да поступи по замолницама Србије, а нарочито након доношења закона о поништавању свих приватних аката и споразума који су претходно закључени са Србијом, а који су се односили на пружање међународне правне помоћи", нагласила је Кубуровић.

Хрватска је јуче, 26 година након рата, објавила крај истраге о ракетирању Банских двора на основу које је, како је саопштено, поднето шест кривичних пријава, против пет држављана Србије и једног држављанина Хрватске, који се терете за ратни злочин против цивилног становништва и убиство у покушају високих државних представника.

Како се осумњичени не налазе на територији Хрватске за њима ће, како је најављено, бити расписане потернице, а тражиће се и одређивање истражног затвора.

Кривичне пријаве су акт којим се иницира истрага тужилаштва, а тек по окончању истраге тужилаштво одлучује о подизању оптужнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи