Михајловић: Резултати ће најбоље представити СНС на изборима

Потпредседница владе и функционеркa СНС-а Зорана Михајловић је изјавила да ће досадашњи резултати најбоље представити напредњаке на предстојећим изборима у Београду.

На питање новинара како коментарише то што су Александар Шапић и Драган Ђилас најавили кандидатуру за градоначелника Београда и када ће грађани чути како ће изгледати листа напредањака, Михајловићева је рекла да се СНС припрема.

"Ми се спремамо полако, покушавамо да представимо грађанима Србије, пре свега Београђанима оно што смо урадили у Београду, верујемо да је то наша најбоља лична карта и верујемо да ћемо добити поверење грађана", рекла је Михајловићева.

Што се других кандидата тиче, каже Михајловићева, Ђилас би прво требало да се извини Београђанима.

"Мислим да би прво требало извињење, па прича о политици", додала је Михајловићева.

Јуче је саопштила да Ђилас треба да се извини за дуг који је оставио у градској каси, за покварене подземне контејнере, за кулисе градова и "легоситије" и друге пројекте на које је бачен новац грађана Београда.

"Парламент је место за расправу, па и о амандманима"

Михајловићева је изјавила и да је парламент место за расправу, као и о свим амандманима, без обзира на то да ли је реч о опозицији или позицији.

На питање новинара како коментарише то што су посланици СНС-а синоћ повукли око 300 аманднама које су данима образлагали у парламенту због чега није било довољно времена за расправу о буџету, Михајловићева је рекла да је то право посланика.

"То је право посланика. Парламент је место на коме треба да се расправља о свим амандманима и парламентарна борба подразумева начин да објасните све због чега предлажете неки амандман и ако хоћете на крају да га повучете, у зависности од образлагања. Мислим да је то право сваког, без обзира на то да ли је опозиција или позиција", рекла је Михајловићева.

Истакла је да је опозиција, такође, предложила велики број амандмана, око 1.000.

"Знам из личног искуства када браним неки закон, да се често деси да имамо амандмане у којима се мења зарез. На пример, за Закон о становању је било 900 амандмана, од чега се 800 односило на промену тачке и зараза од опозиције. Све је у реду у парламенту, то је место за расправу", додала је Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво