Дачић примио у опроштајну посету амбасадоре Либана и Пакистана

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Либанске Републике у Београду Туфика Жабера, којем је захвалио на ангажовању у претходне четири године и доприносу развоју билатералних односа. Дачић примио у опроштајну посету и амасадора Пакистана.

У разговору су констатовани традиционално добри билатерални односи две земље и изражен обостран интерес за њихово даље унапређење, нарочито на економском плану. Заједнички је апострофиран значај интензивирања политичког дијалога на високом и највишем нивоу у наредном периоду.

Министар Дачић је посебно истакао захвалност на принципијелном ставу Либанске Републике у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Косова и изразио очекивање да ће се наставити подршка либанске стране територијалном интегритету и суверенитету Србије. 

Србија ће наставити да пружа свој активан допринос мисији УНИФИЛ у Либану, кроз ангажовање припадника Војске Србије, саопштио је МСП.

Први потпредседник Владе сусрео се данас и са амбасадором Исламске Републике Пакистан Саједом Адил Гиланијем. Том приликом обострано је изражена жеља и спремност за даљим унапређењем свеукупних пријатељских односа између Србије и Пакистана, који су успостављени 1948. године.

Имајући у виду да је 2018. јубиларна година успостављања билатералних односа између две земље, министар Дачић и амбасадор Гилани су се договорили да овај седамдесетогодишњи јубилеј обележе активностима које би потврдиле вишедеценијско пријатељство и блискост две земље.

Посебно је наглашена потреба поспешивања и унапређења економске сарадње између Србије и Пакистана, што ће бити један од приоритета у наредним активностима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво