Реаговања на најаву кандидатуре Драгана Ђиласа

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је, поводом најаве Драгана Ђиласа да ће се кандидовати за градоначелника, да се Ђилас не враћа у политику јер има нову визију за Београд, већ зато што је "очигледно" да је њему и "његовој дружини" понестало пара. Из СНС-а истичу да Ђилас из политике није ни одлазио. СПС наводи да је Ђиласова кандидатура показатељ недостатка идеја опозиције.

"Ђилас је позицију градоначелника користио за лично богаћење, док су Београђани грцали у дуговима и борили се да преживе немаштину која их је задесила услед пљачке градске касе", навео је Синиша Мали у писаној изјави.

Он је рекао да је актуелна градска власт, после великих спроведених реформи, вратила огромне дугове, спасила економију, отворила више од 1.100 градилишта, смањила незапосленост за 20.000 и исплатила сва потраживања социјално угрожених грађана.

"Београд и Београђани данас имају више новца него раније и зато је данашња пуна градска каса савршен плен за Мишковића, Ђиласа и Шапића. Док су се Београђани гушили у дуговима већим од милијарду евра, нису ни знали да су се профити и милиони на рачунима Ђиласових фирми из године у годину увећавали до чак 800 пута", навео је Мали.

Члан Председништва СНС-а Горан Весић је изјавио да је Ђилас град Београд увек доживљавао као своју приватну својину и лични плен и да се кандидује како би поново "отео Београд заједно са Јанковићем, Јеремићем и Шапићем, а све под патронатом Мирослава Мишковића". 

Члан Председништва СНС-а Небојша Стефановић саопштио је да је бивши председник демократа Драган Ђилас одлучио да се, како каже, врати у политику иако из ње никада није ни одлазио.

"Да се врати са новом бриљантном идејом да гарантује за пројекте својом имовином, баш као што је гарантовао за Демократску странку и отерао је у стечај. Да апсурд буде већи, баш оном имовином коју је стицао у периоду док је био на власти", навео је Стефановић у писаној изјави достављеној медијима.

Он је подсетио да су Ђиласове компаније у време док је управљао Београдом имале промет од преко 19 милијарди динара, "што није пошло за руком ниједном другом тајкуну у Србији".

Чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић сматра да би било фер да се пре него што се, како је најавио, врати у политику, бивши лидер демократа Драган Ђилас прво извини Београђанима.

"Одлука Драгана Ђиласа да се врати у политику и укључи у београдске изборе одлична је прилика за грађане престонице да од њега добију једно 'извините'", изјавила је Михајловићева у писаној изјави достављеној медијима.

Сматра да би било лепо да се Ђилас прво извини грађанима Београда за дуг који је оставио у градској каси, за покварене подземне контејнере, за кулисе градова и "легоситије" и друге пројекте на које је бачен новац грађана Београда. 

СПС је саопштио је да је најава Драгана Ђиласа да ће бити "кандидат различитих фракција распале Демократске странке", само показатељ недостатка визија, идеја, програма и људи које опозиција нуди Београђанима.

Како наводе, Драган Ђилас "рециклираном кандидатуром" покушава да створи лажну слику да његова одлука има било какве везе с Београђанима.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић рекао је да је Ђилас изабран за одборника и да је и даље одборник на листи ДС-а али да се од конститутивне седнице у априлу 2014. године, више никад није појавио ни на једној седници градског парламента. 

Потпредседник СПС-а Александар Антић изјавио је да, у моменту када Драган Ђилас поново показује жељу да буде градоначелник Београда, прво о чему размишља је шта ће рећи својим присталицама када буде доживео пораз.

"Да ли ће наставити да се бори за њих и за Београд као опозициони одборник или ће, једноставно, поново 'напустити' политику? По други, трећи пут? Сигуран сам да ће се десити ово друго, јер то је његов већ добро познати манир, по коме се ни у овом мандату није појавио ни на једној од 40-ак седница градске скупштине", саопштио је Антић.

Председник СНП-а Ненад Поповић каже да је Ђилас, у време док је био градоначелник Београда "укидањем улица руским генералима" желео да нас конфронтира са Русијом, а актуелна власт жели најбоље могуће односе са Руском Федерацијом. 

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић је навео да је тај покрет отворен за сарадњу с опозицијом, али је Драгану Ђиласу замерио што је учествовао у власти која је нанела штету Србији.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво