Ђилас: Кандидоваћу се за градоначелника Београда

Бивши председник ДС-а и градоначелник Београда Драган Ђилас најавио је да ће се кандидовати за градоначелника главног града Србије.

Како је рекао, није мислио да ће се више икад бавити политиком. "Али нисам мислио ни да у Србији може да се направи власт која је гора од Милошевићеве, против које сам се у младости борио и организовао студентске протесте", рекао је Ђилас.

"Одлучио сам да уђем у трку за градоначелника Београда и да урадим све што могу да се заустави пропадање престонице Србије", рекао је Ђилас у интервјуу за НИН.

Сматра да још има времена за договор да буде кандидат за градоначелника једне опозиционе колоне.

"И верујем да ћемо се лако договорити ако председници странака буду прво Београђани, па тек онда страначки лидери. Ово су градски избори и није тема ко је за НАТО, а ко је за Русију, нису тема ни Косово, ни ЕУ. На овим изборима гласа се о томе какав Београд хоћемо", рекао је Ђилас и додао да би на једној листи требало да буду сви који сматрају да се град сада лоше води и који неће сутра да уђу у коалицију са СНС-ом.

"Сад могу да потпишем и да гарантујем целом својом имовином да ћемо све оне ствари које зависе искључиво од нас, а не од Републике, урадити у првих 12 месеци наше власти", рекао је Ђилас.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи