Двери: Власт ће нам потрошити све време за расправу

Ниједан посланик опозиције неће имати времена да образлаже своје амандмане на предложени буџет за 2018. годину, рекао је председник покрета Двери Бошко Обрадовић.

На конференцији за новинаре у парламенту, Обрадовић је рекао да ће све време предвиђено за расправу потрошити владајућа коалиција због великог броја амандмана који је поднела. 

Каже да власт тиме вређа достојанство парламента, да је затворила медије и да је "идеја да завлада мрак и у парламенту".

Наводи да се закони у Скупштини усвајају, а да се о њима уопште не расправља, да је у парламенту на делу "политичко насиље владајуће већине над опозицијом", те да се због тога Двери одавно буне. 

Он, међутим, примећује да, осим Двери, посланици опозиције пристају на ту врсту "бахатости". 

И Ђорђе Вукадиновић из посланичког клуба Нова Србија-Покрет за спас Србије рекао је да је подношење великог броја амандмана како би се спречила расправа непримерно понашање владајуће коалиције, те да је она тиме надмашила све своје претходнике.

Наводи да постоји могућност да се расправа заврши, а да ниједан амандман на предложени буџет не дође на дневни ред, јер ће, каже, време за расправу потрошити посланици власти. 

Вукадиновић каже да свака власт чини све да "сузбије и ограничи простор" опозицији, али да до сада није виђено да то покушава подношењем "безброј" амандмана на законе који претходе буџету по редоследу тачака дневног реда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи