Осам година Љајићеве СДПС

Социјалдемократска партија Србије је у новосадском Спенсу прославила осам година постојања уз присуство више стотина чланова партије, симпатизера и коалиционих партнера.

Окупљенима се обратио председник странке Расим Љајић који је, уз опаску да осам година није ни пуно ни мало, рекао да толике године постојања у политичком животу Србије за њега представљају велики успех јер странке у нашој земљи углавном немају дуг век.

"Ми смо успели не само да опстанемо, већ и да развијемо странку буквално у сваком делу наше земље и развијамо је на идејама демократије, антифашизма, слободе, социјалне правде. Мислим да су то темељне вредности на којима треба и даље да инсистирамо ма колико било тешко да на овим принципима имамо далеко већу подршку у јавности и бирачком телу", рекао је Љајић.

Како каже, партија је противник тога да странке буду трговачка друштва и клијентелистички организоване.

Поносан што је СДПС истрајао и успео да се озбиљније утемељи у бирачком телу Србије.

"Доказали смо да смо државотворна странка, да имамо одговоре на сва државна и друштвена питања, била она популарна или не и без обрзира да ли она доносе политичке поене или не. Нисмо се никад либили да дамо јасан став о решавању косовског питања, о односима са Европском унијом, Русијом или било којим другим шкакљивим и осетљивим политичким питањима која су други избегавали", рекао је председник СДПС-а.

Странка може бити задовљна и што се њени кадрови у Скупштини Србије, Покрајинском парламенту и локалним скупштинама никада нису обрукали.

Говорећи о плановима партије, он је рекао да је странка аплицирала за пријем у Социјалистичку интернационалу (Партију европских социјалиста) и да постоје позитивне назнаке да ће њихов захтев бити уважен, можда током наредне године.

Љајић је поручио члановима и функционерима те партије да дају свој допринос борби за сваког младог и успешног човека, да их охрабре да заједно са руководством те странке и њиховим коалиционим партерима учествују у опоравку земље и модернизацији друштва, што је, како је закључио, циљ којем тежи СДПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи