Вучић сутра путује у званичну посету Куби

Председник Србије Александар Вучић путује сутра у дводневну званичну посету Куби, на позив председника Раула Кастра.

Председник Вучић је ове седмице, у разговору са новоименованим акредитованим амбасадором Кубе у Београду, рекао да добри политички односи двеју земаља треба да буду темељ за развој економске сарадње, а истакао је посебно област пољопривреде, медицине и фармацеутске индустрије, биотехнологије и генетског инжењеринга.

Током његове посете Хавани биће потписан Споразум о сарадњи у области лекова и медицинских средстава.

У Србији се иначе успешно примењују искуства кубанске медицине и фармацеутске индустрије. 

Програм посете предвиђа и обилазак развојне зоне луке Маријел, једног од највећих економских пројеката у кубанској историји.

Србија, како је истакао, као земља која штити своју независност, осећа велико пријатељство и поштовање према Куби и диви се слободарским ставовима кубанског народа.

Куби смо захвални на принципијелном ставу да не признаје једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци у међународним организацијама, противећи се чланству тзв. Косова, рекао је Вучић приликом пријема акредитива амбасадора Густава Тристе дел Тода.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво