Амбасадор и Посланичка група пријатељства са Финском

Председница Посланичке групе пријатељства са Финском Тијана Давидовац и чланови групе Светлана Николић Павловић, Иван Бауер и Љубинко Ракоњац разговарали су са амбасадором Финске у Србији Пертијем Јуханијем Иконеном, сложивши се да има места за унапређење односа између две земље.

Тијана Давидовац је истакла да се добри односи Србије и Финске могу додатно унапредити интензивирањем међупарламентарне сарадње и разменом посета чланова посланичких група пријатељства.

Давидовац је упознала амбасадора Финске са интензивним радом Народне скупштине на усвајању Предлога закона о буџету за 2018. годину, као и осталих предлога закона који су на дневном реду седнице.

Говорећи о економским односима Србије и Финске, Тијана Давидовац је навела да 60 финских компанија послује у Србији, али да постоји простор за унапређење робне размене.

Успостављање директних авио-линија између градова Србије и Финске, такође би допринело унапређењу односа наше две државе, навела је председница ПГП-а са Финском.

Иконен се сложио током разговора да Србија и Финска имају добре односе, који се могу унапредити на пољу економије, екологије и заштите животне средине, као и на пољу информационих технологија, наводи се у саопшетњу из Народне скупштине.

Ракоњац је изразио захвалност Влади Финске на финансирању пројекта у области шумарства, који је обухватио државе Западног Балкана и истакао је да је Финска, као једна од најзеленијих и најчистијих држава Европе, по том питању узор за Србију, док је Бауер указао на могућност унапређења сарадње између образовних институција Србије и Финске, као и у области информационих технологија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи