Амандман одбора за привреду прихваћен, више од 110 одбијено

Скупштински Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику поднео је амандман на предложене измене Закона о стечају који се односи на продужење рока за продају имовине предузећа у стечају.

Одбор је на седници прихватио амандман шефа посланичке групе СНС Алекандра Мартиновића, а одбио више од 110 амандмана на измене тог закона. Oдбијене амандмане није прихватила влада.

Амандманом одбора предвиђено је да се рок за продају имовине предузећа у стечају са шест месеци, како је првобитно предложено, продужи на девет месеци.

Тај амандман је на седници одбора прихватио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, тако да постао саставни део предложених измена закона. 

У образложењу тог амандамана наводи се да је рок од девет месеци оптималан, јер је пракса показала да је рок од шест месеци за продају имовине сувише кратак.

Како је објаснила председница тог скупштинског тела Снежана Петровић, амандманом одбора се отклања несагласност између појединих чланова закона тако што се усклађује период на који се укида мера обезбеђења и предвиђеног рока за поновно успостављање мере забране извршења или намирења. 

Амандман шефа посланичке групе СНС Александра Мартиновића који је одбор прихватио такође ће постати саставни део предложених изменама закона. 

Тим амандманом се прецизира да ће се стечајни поступци који до сада нису окончани, бити оконачани по прописима који су важили до дана ступања на снагу предложених измена Закона о стечају. 

Измене Закона о стечају су на дневном реду текуће седнице на којој посланици разматрају предложени буџет за 2018. годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво