ПСГ: Угрожена људска права свих

Поводом Дана људских права Покрет слободних грађана организовао је акцију у центру Београда, а председник Саша Јанковић рекао је да је политика та која ствара ситуацију у којој се та права свакодневно крше, а грађани уводе у несигурност.

Цела Србија постала је рањива група, рекао је Јанковић новинарима испред штанда ПСГ у Кнез Михаиловој улици.

Желимо да живимо у земљи права и слободе, казао је Јанковић и додао да без промене полтике која се води нећемо живети "као сав нормалан свет".

Он је рекао да је "ПСГ и почео своје бивствовање у политичком животу Србије залажући се за поштовање елементарних ствари, људских права, једнакости, недискриминације...".

Како је рекао, у Србији је политика та која намеће ситуацију да се та права свакодневно крше.

На питање новинара да ли је тачно да ПСГ није имао формирану листу па зато не излази на локалне изборе у Мионици, Костолцу... кратко одговорио: "Није".

ПСГ и Народна странка Вука Јеремића у одвојеним саопштењима пре неколикко дана најавиле су да ће бојкотовати изборе у општинама Мионица, Костолац, Прешево, Неготин и Пећинци, јер, како су навели, избори нису потребни, а и услови нису фер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи