О којим темама ће се разговарати на Андрићевом венцу?

Председник Србије Александар Вучић биће данас домаћин председницима влада Бугарске, Грчке и Румуније, Бојку Борисову, Алексису Ципрасу и Михаију Тудосеу.

Након састанка представника Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Грчке и Румуније, уследиће конференција за новинаре на којој ће се обратити председник Србије и тројица премијера, најавила је Прес служба председника.

Зид који брани Европу – тако премијер Михаију Тудосе назива Србију, Грчку, Бугарску и Румунију, док Бојко Борисов, премијер Бугарске – земље која преузима председавање ЕУ, каже да иако Србија није чланица, земље окупљене око овог Савета инсистирају на томе да Србија припада европској породици.

Сарадња Србије са овим земљама, чланицама Уније, важна је и због заједничких пројеката за чију је реализацију неопходан новац из европских фондова. 

Пре Београда, састанци су одржани у Солуну и Варни и сваки пут теме су биле економија, инфраструктура и евроинтеграције Србије.

Овај састанак могао би да буде прилика да се наставе разговори о грчко-бугарском пројекту "од мора до мора" – пруге која би могла да добије два крака – ка Румунији и Србији.

Тема је и гасно повезивање, односно интерконекција са Бугарском. За овај пројекат Србија је од ЕУ добила готово 50 милиона евра.

Србија је заинтересована да се повеже и са Румунијом, која је један од најозбиљнијих произвођача гаса који претендује да за неколико година постане и извозник овог енергента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво