Премијери Грчке, Бугарске и Румуније у Београду, радна вечера с Вучићем

У Београд су стигли премијери Грчке, Бугарске и Румуније, Алексис Ципрас, Бојко Борисов и Михај Тудосе, на трећи састанак са председником Србије Александром Вучићем, који им је приредио вечеру у Вили "Мир".

Уз председника Вучића, госте је дочекала и председница Владе Ана Брнабић. Вучић је премиејрима уручио и пригодне поклоне. 

Након састанка представника Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Грчке и Румуније који ће се одржати сутра, уследиће конференција за новинаре на којој ће се обратити председник Србије и тројица премијера.

Претходни састанак одржан је у Бугарској, у Варни, почетком октобра, а теме разговора биле су унапређење сарадње у области инфраструктуре и енергетике, као кључних за привлачење инвестиција и економски развој региона.

Једна од тема била је и гасна интерконекције Србије и Бугарске.

Председник Србије Александар Вучић рекао је тада да је за Србију важна интерконекцијска веза са Бугарском и да је ту највећи део припрема обављен, као и да очекује реализацију у што скоријем року.

"Истовремено, разговарали смо о политици. Србија се налази на европском путу и ја сам захвалан и Бугарској, и Румунији, и Грчкој на великој подршци коју нам пружају на том европском путу. Једини сам овде који представља земљу која није чланица ЕУ. Мислим да заједно можемо много тога да урадимо боље за наше грађане, за животни стандард да ЕУ буде растерећенија и да има мање проблема него што има данас", рекао је Вучић након састанка у Варни.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи