Јовановић: Излазимо на изборе у пет општина 24. децембра

Председник ЛДП-a Чедомир Јовановић рекао је да ће та странка изаћи на локалне изборе у пет општина у Србији, које су Јанковић и Јеремић објавили да бојкотују, као и да од та два представника опозиције очекује да позову грађане да гласају за странке ЛДП и ДС "које нису одустале".

"Не бих улазио у мотиве Јанковића и Јеремића да се дан пред предају потписа доноси одлука о бојкоту. Услови избора су исти годинама уназад, чак ми се чини да је сад мање тензија", рекао је Јовановић.

Како каже, од Јанковића и Јеремића очекује да позову грађане да подрже ЛДП или ДС, "јер нису одустали".

"Мислим да је то дуг према грађанским снагама у земљи, ми смо на овакве услове навикли, ако су се већ повукли нека кажу грађанима да гласају за нас", наводи Јовановић.

Када су у питању градски избори, Јовановић каже да је лоше за опозицију што се пред градске изборе бави оптужбама, те да није решење у клеветама, већ у нуђењу решења.

"Сад важи да није важно колико си неспособан, само реци да мрзиш Вучића и то је довољно, то је матрица, али то није решење. Осим ЛДП-a не постоји ниједна странка која није сарађивала са влашћу, а оно што се десило у ПСГ треба да буде отрежњење за друштво и за тако нешто они на изборима треба да буду кажњени", рекао је Јовановић.

Упитан за коментар посете Председништва БиХ Србији Јовановић је рекао да се слаже са оценама да су тензије при посети показатељ компликованих односа унутар те земље, више него односа званичног Сарајева са Београдом.

"Србија је одговорна за конфликте у БиХ због својих веза са Републиком Српском, као и због злочина учињених деведесетих година, а пресуде Хашког трибунала додатно су продубиле неспоразуме у БиХ, иако то није оправдање", рекао је Јовановић.

Како каже, питање КиМ је само вентил за све тензије у БиХ, али цела ситуација доводи Београд у лош положај "где нема много простора, а изостали су свима потребни договори око граница и ауто-пута".

Јовановић је најавио и доделу награде "Ледоломац године" коју ЛДП додељује истакнутим појединцима из јавног живота који својим деловање утичу на јачање људских права у Србији, а поводом Међународног дана људских права који се обележава 10. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво